Automatic Translator

Main Menu

Metamorfose

Vacatures

Inside and out

Pepermunt:
De menthol in pepermunt wordt gebruikt om hete jeukerige huiduitslag af te koelen. Gebruik pepermuntolie plaatselijk om de jeuk te helpen stoppen en om te zorgen voor een koel, verdovend gevoel.

Komkommer:
De Chinese geneeskunde schrijft voor om koude, verse komkommer te eten als je symptomen van acne hebt. Komkommer is eveneens uitstekend om de huid te hydrateren en dofheid rond de ogen te verminderen. Leg dunne schijfjes komkommer op het gezicht om vocht in te brengen, te verfrissen en dofheid en zwelling te verminderen.

Honing:
Naast het feit dat honing lekker en zoet is, is honing ook een populair schoonheidshulpje omwille van zijn hydraterende en voedende eigenschappen. Honing wordt gebruikt om de hoofdhuid te behandelen wanneer die gezwollen en jeukerig is door roos. Vermeng wat honing met een beetje warm water en dep dit op je hoofdhuid waar die jeukt. Je mag dit mengsel 15 minuten op je hoofd laten en dan uitspoelen of je mag het er ook een hele nacht oplaten voor een langere behandeling.

Sesamolie:

Sesamolie kan gebruikt worden als smeermiddel en vochtinbrenger voor droge, gebarsten huid. Doe de olie gewoon meerdere keren per dag op de beschadigde huid. Je kan ook sesamolie op de huid gebruiken vooraleer die droog wordt en dit om de huid te hydrateren en te beschermen.

Marjolein:
Dit kruid dat je in de meeste kruidenrekken aantreft, kan tot een emulsie gemaakt worden door een kop verse kruiden te vermengen met een kop heet water. Gebruik dit mengsel wanneer je een jeukerige huiduitslag hebt. Het schijnt dat marjolein het vasthouden van vocht tegengaat en het lichaam doet zweten, wat goed is voor de circulatie.

Pompoen:
Je kan het vlees van een pompoen tot pulp doen. Zet die pulp in de koelkast en gebruik die om huid die door de zon verbrand is of brandplekken onder de huid te behandelen

Gember:
Dit kruid wordt in de Chinese geneeskunde gebruikt tegen allerhande kwaaltjes. Gebruik het sap van een stukje verse gember bij lichte brandwonden en gebruik het sap van de gemberwortel voor brandwonden en jeukerige huid door het sap direct op de aangetaste plaatsen te wrijven of wrijf de verse wortel direct op de huid.

Lavendel:
Lavendel werd door Noord-Afrikaanse vrouwen gebruikt als volksmiddeltje om mishandeling door echtgenoten te voorkomen. Hoe gek dit ook klinkt, lavendel heeft echt wel een aantal nuttige eigenschappen. Het is een natuurlijke deodorant, een antiseptisch middel en een insecticide. Je kan lavendelwater gebruiken over heel je lichaam als een geurige verfrisser doorheen de dag (zet daarvoor een eetlepel lavendel te week in een glas water).

Rooibosthee:
Deze thee, gekend als Afrikaanse rode thee, bevat een grote hoeveelheid anti-oxydanten en werkt daardoor heilzaam. Hij bevat natuurlijk alphahydroxyl voor een gezonde huid en wordt gebruikt in veel commerciële producten zoals zepen, gezichtscrèmes en shampoos.

Olijfolie:
Olijfbomen groeien in veel Afrikaanse landen zoals Tunesië bijvoorbeeld en de olijfolie die deze planten produceren, wordt reeds honderden jaren gebruikt in de schoonheidssector. Olijfolie wordt gebruikt als basis voor veel haar- en huidproducten en kan gebruikt worden als efficiënte behandeling om vochtinbrengend te werken bij haar en huid. Je kan gewoon direct extravirgin olijfolie op het haar doen als warme oliebehandeling of als verzachtend middel voor huid en nagels.